Mergi spre compartimentul: Cultura
13 ianuarie 2016, 14:15 Cultura views 5162
Сoncert dedicat Zilei Culturii Naţionale
13 ianuarie 2016, 14:15 Cultura views 5162

Сoncert dedicat Zilei Culturii Naţionale

Un concert dedicat Zilei Culturii Naţionale va avea loc la Chişinău vineri, 15 ianuarie.

Spectacolul musical va fi găzduit de Sala cu Orgă, cu începere de la ora 18.00. În cadrul concertului vor evolua Orchestra Naţională de Cameră, dirijor - Cristian Florea, Corul Naţional de Cameră, condus de Ilona Stepan, solişti - Alexandru Şura (ţambal) şi Ştefan Negură (nai). Vor răsuna creaţii ale compozitorilor Musicescu, Porumbescu, Pautza, Saints-Saens, Dubosarschi, Arvinte. Intrarea la concert este liberă.

Filarmonica Naţională "S. Lunchevici" va găzdui la 15 ianuarie, cu începere de la ora 18.00, un concert dedicat împlinirii a 175 de ani de la naşterea compozitorului rus P.I.Ceaikovski. Vor evolua tenorul Serghei Pilipeţchi, pianiştii Olga Iuhno şi Dumitru Matei. În cadrul concertului, vor răsuna creaţii celebre din repertoriul lui P.I.Ceaikovski. Compozitorul s-a născut la 25 aprilie 1840.

Teatrul Naţional "M.Eminescu" va găzdui la 15 ianuarie un spectacol cu genericul "Serata Eminescu". În cadrul spectacolului se vor produce actori ai naţionalului de la Chişinău, precum şi Orchestra de Cameră a teatrului. Marele poet Mihai Eminescu s-a născut la 15 ianuarie 1850 la Botoşani.

La Teatrul Republican "Luceafărul" se va juca joi comedia "Testamentul" de Gh.Urschi, iar vineri - "Steaua fără nume" de M.Sebastian. Începutul spectacolelor - ora 18.00.

Teatrul Naţional "Satiricus-I.L.Caragiale" va relua la 15 ianuarie piesa "Cerere în căsătorie" de A.P.Cehov (ora 18.00).

Teatrul "E.Ionesco" va prezenta la 15 ianuarie comedia "Chiriţa în provincie" de V.Alecsandri (ora 18.30).

La Teatrul Dramatic Rus de Stat "A.P.Cehov" se va juca vineri, 15 ianuarie, spectacolul "Halam-Bundu ili zalojniki liubvi" de Iu.Poleakov (ora 18.30).

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

cultura , sarbatoare , concert

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
192 locuitori

Zolonceni este un sat din cadrul oraşului Criuleni, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Criuleni și la 46 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 192 de locuitori. Satul Zolonceni a fost menționat documentar în anul 1607.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.