Mergi spre compartimentul: Cultura
21 octombrie 2015, 15:53 Cultura views 7612
Astăzi au fost puse în circulație timbrele și cartea poștală în memoria lui Mihai Volontir (Video)
21 octombrie 2015, 15:53 Cultura views 7612

Astăzi au fost puse în circulație timbrele și cartea poștală în memoria lui Mihai Volontir (Video)

În semn de recunoștință și comemorare a actorului Mihai Volontir, Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor a decis emiterea mărcii și a cărții poștale în memoria maestrului. Acestea vor fi puse în circulație de ÎS "Poșta Moldovei" începând cu 21 octombrie curent.

Marca poștală „Mihai Volontir, actor. In memoriam" prezintă portretul actorului pe fundalul unei secvenţe din filmul „Dimitrie Cantemir" și este completată cu plicul „prima zi a emisiunii" şi o carte poştală ilustrată. Marca are valoarea nominală de 1,75 lei și este tipărită într-un tiraj de 200 mii de exemplare, în timp ce cartea poștală ilustrată va putea fi achiziționată la prețul de 3 lei, fiind printată în 1000 de exemplare. Designul emisiei este realizat de către Lilian Iațco.

Mihai Volontir a fost actor de teatru și cinema, interpret de muzică ușoară și deputat în Parlamentul Republicii Moldova. În cei 57 de ani de activitate, a jucat peste 120 de roluri în spectacole de teatru și filme, iar rolul lui Budulai din serialul televizat „Țiganul" l-a făcut celebru pe plan mondial. În anul 2000, Mihai Volontir a fost decorat cu cea mai înaltă distincție de stat a Republicii Moldova, „Ordinul Republicii", iar Academia de Științe a Moldovei l-a desemnat "Cel mai bun actor al secolului XX din cinematografia moldovenească".

Mihai Volontir s-a stins din viața pe 15 septembrie 2015, la vârsta de 81 de ani.

Reamintim, că mai multe informații despre Istoria cinematografiei moldoveneştiSpeciile şi genurile cinematografieiFilmul televizatCineaştii moldoveniPersonalităţi ale cinematografiei puteţi găsi la compartimentul Cultura al proiectului moldovenii.md

Sursa: www.noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1122 locuitori

Hancăuţi este un sat şi comună din raionul Edineţ. Hancăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la o distanţă de 26 km de oraşul Edineţ, la 47 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 228 km de Chișinău.Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1122 de oameni. Prima atestare documentară a așezării datează din anul 1429, cînd domnitorul Moldovei Alexandru cel Bun dăruia lui Radu grămătic satul Ivancăuți (denumirea veche a satului Hancăuți.)

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.