Mergi spre compartimentul: Cultura
11 iunie 2014, 16:15 Cultura views 7489
11 iunie 2014, 16:15 Cultura views 7489

O expoziţie de carte ortodoxă a fost inaugurată la Biblioteca Naţională


Foto: moldpres.md

O expoziţie de carte ortodoxă a fost inaugurată la Biblioteca Naţională din capitală, informează MOLDPRES.

Părintele Savatie Baştovoi a precizat jurnaliştilor că expoziţia cuprinde cîteva sute de titluri de carte, editate în România şi Republica Moldova. Între acestea sînt şi cărţi ortodoxe rare, care datează din secolele 17-19, dar şi o carte catolică de rugăciuni.

Expoziţia este cu vînzare şi are loc în contextul Festivalului "Zilele Cărţii Ortodoxe". Evenimentul este organizat de Mitropolia Moldovei în perioada 9-10 iunie.

În cadrul festivalului ieri Mitropolia Moldovei a făcut donaţii de carte ortodoxă Bibliotecii Municipale "B. P. Hasdeu" şi Liceului Academic Român-Englez "Mircea Eliade" din Chişinău.

"Am organizat acest festival deoarece bibliotecile din ţară duc lipsă de carte ortodoxă. Totodată, e nevoie să revenim la cărţile de bază ale ortodoxiei. Atunci cînd un creştin se află într-o polemică cu reprezentantul unei biserici, el trebuie să aibă argumente despre religia ortodoxă, care are peste 2 mii de ani", a spus părintele Savatie Baştovoi.

Tot astăzi, în cadrul Festivalului "Zilele Cărţii Ortodoxe", la Biblioteca Naţională a fost lansată cartea de eseuri "Golgota Bisericii", autor - arhimandritul Augustin Zaborosciuc de la Mănăstirea Curchi, raionul Orhei.

Expoziţia cu vînzare de carte ortodoxă va fi deschisă publicului la Biblioteca Naţională pe parcursul zilei de astăzi, iar expoziţia de carte rară ortodoxă - pînă vineri.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

expoziție , carte , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1860
Populația:
2563 locuitori

Roşcani este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Roşcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 7 km de orașul Anenii Noi și la 39 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2563 de oameni. Menționat documentar în 1860.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.