Mergi spre compartimentul: Istoria
23 aprilie 2013, 11:43 Istoria views 23532
23 aprilie 2013, 11:43 Istoria views 23532

Fosile vechi de şase milioane de ani descoperite în Vaslui

Fosile vechi de aproximativ şase milioane de ani, care au aparţinut unui animal preistoric, au fost descoperite într-un sit paleontologic din judeţul Vaslui de către o echipă de cercetători de la Muzeul "Vasile Pîrvan" Bîrlad, în urma unor săpături în zona Pogana, anunță gandul.info.

Săpăturile făcute de specialiştii Muzeului "Vasile Pîrvan" la situl paleontologic de pe raza comunei vasluiene Pogana au scos la lumină fosile vechi de aproximativ şase milioane de ani, care au aparţinut unui strămoş de-al rinocerului. Este vorba despre un os de la centura pelviană a animalului preistoric, acelaşi de la care, susţin reprezentanţii echipei de cercetare, s-au mai găsit doi molari în urmă cu trei ani.

"Asistăm la o nouă descoperire paleontologică foarte importantă pentru noi, care ne confirmă încă o dată că avem potenţial în depozitele sedimentare ale Podişului Bîrladului. Desigur, vor urma studiile de rigoare, cu cercetări de detaliu ale osemintelor, pentru determinarea exactă a genului şi speciei animalului căruia au aparţinut", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX muzeograful Laurenţiu Ursachi, din cadrul Muzeului "Vasile Pîrvan" Bîrlad.

Odată cu reluarea în această primăvară a campaniei de cercetări paleontologice în mai multe situri din judeţul Vaslui, specialiştii muzeului bîrlădean au mai descoperit, la Simila, o vertebră cervicală ce a aparţinut unui strămoş de-al bizonului, care se estimează că are o vechime de 2,5 milioane ani.

Cuvinte cheie:

istoria , descoperire , stiinta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1554
Populația:
2603 locuitori

Sărătenii Vechi este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărătenii Vechi și Zahareuca. Localitatea se află la distanța de 18 km de oraşul Teleneşti şi la 70 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2603 oameni. Satul Sărătenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1554.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.