Mergi spre compartimentul: Istoria
03 noiembrie 2013, 12:03 Istoria views 9110
03 noiembrie 2013, 12:03 Istoria views 9110

Important! O nouă descoperire ar putea dovedi existenţa scrierii cu 8000 de ani în urmă

Un fragment ceramic inscripţionat cu simboluri necunoscute, ce ar putea dovedi existenţa scrisului în neoliticul timpuriu, a fost descoperit de arheologi pe şantierul autostrăzii Sibiu-Orăştie, la nord de Miercurea Sibiului (România), a anunţat directorul Muzeului Naţional Brukenthal, Sabin Luca.

Sabin Luca, directorul Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu, instituţie care a coordonat lucrările de cercetare arheologică pe traseul autostrăzii Sibiu - Orăştie - lotul 3, a prezentat, miercuri, într-o conferinţă de presă, un fragment ceramic descoperit într-un complex de locuinţe datate de dinainte de anul 6.000 i. Hr., transmite corespondentul MEDIAFAX.  

Fragmentul ar putea dovedi că în perioada respectivă existau sisteme de scriere şi, potrivit lui Sabin Luca, este "singurul fragment cunoscut, din acest moment cronologic, cu astfel de simboluri".

Cuvinte cheie:

arheologie , istoria , descoperire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1919
Populația:
684 locuitori

Flocoasa este un sat din cadrul comunei Ciobalaccia, raionul Cantemir. Situat în zona Colinelor Tigheciului, satul Flocoasa se află la distanța de 25 km de orașul Cantemir şi la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 684 de oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1919.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.