13 decembrie 2023, 15:00 Localitaţile Moldovei și diasporei views 1307
Сîte proiecte au fost finalizate în cadrul programelor „Satul European”
13 decembrie 2023, 15:00 Localitaţile Moldovei și diasporei views 1307

Сîte proiecte au fost finalizate în cadrul programelor „Satul European”

Un număr de 222 de proiecte incluse în Programul „Satul European Expres” au fost finalizate, aducînd beneficii în mai multe localități din țară. Jumătate dintre acestea au vizat modernizarea infrastructurii sportive, construirea terenurilor de joacă și a spațiilor de agrement.

Printre proiectele implementate se numără construcția stadionului în satul Gordinești, raionul Rezina, precum și amenajarea unui mini-stadion în aer liber în satul Sărătenii Vechi, raionul Telenești. De asemenea, în satul Zgărdești, raionul Telenești și în satul Ustia, raionul Dubăsari au fost construite terenuri de joacă pentru copii, transmite moldpres.

Potrivit Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală, beneficiari ai inițiativelor de modernizare a infrastructurii sportive sînt 168 de mii de cetățeni din 112 localități.

Programul „Satul European Expres" oferă localităților posibilitatea de a implementa proiecte rapide în doar șase luni, cu valoarea proiectelor de circa 450 de mii de lei (22,5 mii de euro). Acesta reprezintă o continuare a programului „Satul European", avînd ca scop consolidarea infrastructurii și îmbunătățirea calității vieții în 399 de sate din Republica Moldova.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

satul european

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1920
Populația:
410 locuitori

Cîmpul Drept este un sat din cadrul comunei Sărăţica Nouă, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Leova și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 410 oameni. Satul Cîmpul Drept a fost întemeiat în anul 1920.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.