13 octombrie 2010, 15:08
19215
Gogoşele din brînză şi unt ("Urs")
Ingrediente:
- 1½ pahar făină de porumb,
- 3 pahare apă,
- 4 linguri unt,
- 2 pahare brînză mărunţită,
- 2 linguri ulei,
- 1 pahar smîntînă,
- 2 linguri de verdeaţă tăiată.
Mod de preparare:
Se prepară mămăliga, se răceşte puţin, se împarte în foi nu prea mari. În centrul fiecărei foi se pune brînza amestecată cu unt şi verdeaţă. Se formează „urşi" (gogoaşe), se pun pe o tavă unsă cu ulei şi se dau la cuptor. Se serveşte cu smîntînă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
Localitățile Republicii Moldova
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- sec XIX
- Populația:
- 776 locuitori
Coştangalia este un sat din cadrul comunei Ecaterinovca, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cimișlia și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 776 de oameni. Satul Coștangalia a fost menționat documentar la începutul secolului XIX.
Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.