27 february 2018, 16:10 views 9754
Cum ar arăta clădirea Primăriei Chișinău iluminată artistic (Foto)
27 february 2018, 16:10 views 9754

Cum ar arăta clădirea Primăriei Chișinău iluminată artistic (Foto)

Fațada Primăriei Chișinău urmează să fie iluminată artistic, dar asta numai după ce va fi restaurată. Inițiativa face parte din proiectul „Chișinăul de seară – orașul luminilor", iar schița a fost executată de unul dintre participanții la concursul cu aceeași denumire.

Deși lucrarea privind iluminarea clădirii Primăriei nu a fost printre proiectele cîștigătoare, primarul interimar, Silvia Radu, se arată nerăbdătoare ca schița să fie pusă în practică.

„Primăria municipiului Chișinău - unul dintre cele mai frumoase edificii pe care le avem în oraș să devină un simbol frumos cu care toți cetățenii să se mândrească", a menționat Radu.

Inițiativa de a ilumina artistic mai multe clădiri istorico-culturale valoroase din Chișinău a venit de la directorul Agenției pentru Restaurarea Monumentelor, Ion Ștefăniță.

La sfîrșitul anului trecut, Ștefăniță, alături de cîțiva specialiști din Franța au organizat concursul „Chișinăul de seară – orașul luminilor", iar cîștigătoare au fost alese proiectele de iluminare a Palatului Național „Nicolae Sulac", a Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală și a Teatrului de Operă și Balet „Maria Biesu". Acestea urmează să fie implementate în 2018, alte opt proiecte, printre care și iluminarea Primăriei Chișinău, fiind pe lista de așteptare.

Source: unimedia.info

Keywords:

primaria , Chisinau , iluminare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:

Populația:
51 locuitori

Slobozia-Medveja este un sat din cadrul comunei Medveja, raionul Briceni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 51 de oameni.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.