Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 februarie 2018, 16:10 views 9718
Cum ar arăta clădirea Primăriei Chișinău iluminată artistic (Foto)
27 februarie 2018, 16:10 views 9718

Cum ar arăta clădirea Primăriei Chișinău iluminată artistic (Foto)

Fațada Primăriei Chișinău urmează să fie iluminată artistic, dar asta numai după ce va fi restaurată. Inițiativa face parte din proiectul „Chișinăul de seară – orașul luminilor", iar schița a fost executată de unul dintre participanții la concursul cu aceeași denumire.

Deși lucrarea privind iluminarea clădirii Primăriei nu a fost printre proiectele cîștigătoare, primarul interimar, Silvia Radu, se arată nerăbdătoare ca schița să fie pusă în practică.

„Primăria municipiului Chișinău - unul dintre cele mai frumoase edificii pe care le avem în oraș să devină un simbol frumos cu care toți cetățenii să se mândrească", a menționat Radu.

Inițiativa de a ilumina artistic mai multe clădiri istorico-culturale valoroase din Chișinău a venit de la directorul Agenției pentru Restaurarea Monumentelor, Ion Ștefăniță.

La sfîrșitul anului trecut, Ștefăniță, alături de cîțiva specialiști din Franța au organizat concursul „Chișinăul de seară – orașul luminilor", iar cîștigătoare au fost alese proiectele de iluminare a Palatului Național „Nicolae Sulac", a Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală și a Teatrului de Operă și Balet „Maria Biesu". Acestea urmează să fie implementate în 2018, alte opt proiecte, printre care și iluminarea Primăriei Chișinău, fiind pe lista de așteptare.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

primaria , Chisinau , iluminare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1623
Populația:
1844 locuitori

Pererîta este un sat şi comună din raionul Briceni. are o suprafaţă totală de 23.29 kilometri pătraţi, fiind cuprinsă într-un perimetru de 31.38 km. Pererîta este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Pererîta se află la o distanță de 12 km de oraşul Lipcani și 278 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1844 de oameni. Localitatea a fost atestată documentar în anul 1623.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.