11 april 2018, 10:10 Health views 10603
Nouă cazuri noi de rujeolă, confirmate de specialişti
11 april 2018, 10:10 Health views 10603

Nouă cazuri noi de rujeolă, confirmate de specialişti

Nouă cazuri noi de rujeolă au fost confirmate de Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP). Alte șase cazuri de îmbolnăvire rămîn a fi bănuite și se află în proces de investigare.

Solicitată de Moldpres, șefa Serviciului informare și comunicare al ANSP, Olesea Croitor, a spus că trei cazuri de rujeolă s-au înregistrat în Chişinău și șapte - în raionul Soroca.

De la începutul acestui an, s-au înregistrat 312 cazuri confirmate de rujeolă. O creștere mare a numărului de îmbolnăviri a fost atestată în luna august, fiind înregistrate 239 de cazuri confirmate. Totodată, de la începutul lunii octombrie s-au înregistrat 10 cazuri de această maladie.

Teritoriile afectate de rujeolă de la începutul lunii august sînt: Ceadîr-Lunga – 164 cazuri, Vulcănești – 35 cazuri, Drochia – 21 cazuri, Ungheni - 20 cazuri, Chișinău – 16 cazuri, Taraclia -12 cazuri, Cahul – 10 cazuri, Cantemir – 10 cazuri, Ocnița – șapte cazuri, Nisporeni – patru cazuri, Soroca - șapte cazuri, Glodeni – trei cazuri, Hîncești, Rîșcani și Tiraspol cîte un caz.

Source: moldpres.md

Keywords:

rujeolă , sanatate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
230 locuitori

Pohrebea Nouă este un sat din cadrul comunei Comisarovca Nouă din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Dubăsari și la 65 km de Chișinău. Populaţia satului Pohrebea Nouă alcătuia 230 de oameni în anul 2011. Satul Pohrebea Nouă a fost întemeiat în anul 1923.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.