04 noiembrie 2018, 10:10 Sănătate views 10571
Nouă cazuri noi de rujeolă, confirmate de specialişti
04 noiembrie 2018, 10:10 Sănătate views 10571

Nouă cazuri noi de rujeolă, confirmate de specialişti

Nouă cazuri noi de rujeolă au fost confirmate de Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP). Alte șase cazuri de îmbolnăvire rămîn a fi bănuite și se află în proces de investigare.

Solicitată de Moldpres, șefa Serviciului informare și comunicare al ANSP, Olesea Croitor, a spus că trei cazuri de rujeolă s-au înregistrat în Chişinău și șapte - în raionul Soroca.

De la începutul acestui an, s-au înregistrat 312 cazuri confirmate de rujeolă. O creștere mare a numărului de îmbolnăviri a fost atestată în luna august, fiind înregistrate 239 de cazuri confirmate. Totodată, de la începutul lunii octombrie s-au înregistrat 10 cazuri de această maladie.

Teritoriile afectate de rujeolă de la începutul lunii august sînt: Ceadîr-Lunga – 164 cazuri, Vulcănești – 35 cazuri, Drochia – 21 cazuri, Ungheni - 20 cazuri, Chișinău – 16 cazuri, Taraclia -12 cazuri, Cahul – 10 cazuri, Cantemir – 10 cazuri, Ocnița – șapte cazuri, Nisporeni – patru cazuri, Soroca - șapte cazuri, Glodeni – trei cazuri, Hîncești, Rîșcani și Tiraspol cîte un caz.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

rujeolă , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1932
Populația:
111 locuitori

Sătuc este un sat din cadrul comunei Pelinei, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Cahul și la 180 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 111 oameni. Satul Sătuc a fost înființat în anul 1932.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.