08 january 2016, 11:33 Health views 5114
Primul an de grădiniţă, perioadă grea pentru copii
08 january 2016, 11:33 Health views 5114

Primul an de grădiniţă, perioadă grea pentru copii

Primul an de grădiniţă este o perioadă grea pentru copii. Aceștia se îmbolnăvesc des și fac infecții virale acute. Medicii explică fenomenul prin faptul că, în această perioadă, sistemul imunitar al micuților se adaptează infecţiilor existente. Ca urmare, organismul devine rezistent la maladiile provocate de virusuri sau bacterii.

În primul an de grădiniţă copii fac deseori faringite, rinite, amigdalite acute, bronșite şi, mai rar, pneumonii.

"Imunitatea se formează anume prin a răci, prin a contacta cu acest virus şi a forma către el anticorpi. Şi data viitoare când îi va întâlni copilul nu va răci", a menţionat medicul Mihai Stratulat.

Copilul acestei femei a mers pentru prima dată la grădiniţă la începutul verii. După patru săptămâni, băiatul a făcut laringo-traheită, o infecţie care se manifestă prin febră înaltă şi dureri în gât.

"M-am îngrijorat un pic, deoarece, anterior, nu a avut aşa o stare. Când am văzut că a trecut în laringo-traheită, iar starea lui s-a agravat, din cauza infecţiei... M-am îngrijorat când a trebuit să-i dau antibiotice", a spus mama unui copil.

În speranţa de a le întări imunitatea, mulţi părinţi le administrează copiilor imunostimulatoare. Unii medici susţin însă că astfel de tratamente profilactice sunt ineficiente:

"Nu i-am dat copilului vitamine, nu cred în eficacitatea lor. În schimb îi ofer o alimentaţie, copilul merge la înot şi dansuri".

"Îi iau des vitamine. Des îi cumpăr şi.... untură de peşte. Ne străduim să nu folosim antibiotice".

Potrivit Centrului Naţional de Management în Sănătate, fiecare al şaptelea copil cu vârsta de până la patru ani face infecţii virale.

Source: www.publika.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1775
Populația:
1008 locuitori

Ciobalaccia este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Flocoasa și Ciobalaccia. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cantemir și la 135 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1008 oameni. Satul Ciobalaccia a fost menționat documentar în anul 1775.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.