01 august 2016, 11:33 Sănătate views 5101
Primul an de grădiniţă, perioadă grea pentru copii
01 august 2016, 11:33 Sănătate views 5101

Primul an de grădiniţă, perioadă grea pentru copii

Primul an de grădiniţă este o perioadă grea pentru copii. Aceștia se îmbolnăvesc des și fac infecții virale acute. Medicii explică fenomenul prin faptul că, în această perioadă, sistemul imunitar al micuților se adaptează infecţiilor existente. Ca urmare, organismul devine rezistent la maladiile provocate de virusuri sau bacterii.

În primul an de grădiniţă copii fac deseori faringite, rinite, amigdalite acute, bronșite şi, mai rar, pneumonii.

"Imunitatea se formează anume prin a răci, prin a contacta cu acest virus şi a forma către el anticorpi. Şi data viitoare când îi va întâlni copilul nu va răci", a menţionat medicul Mihai Stratulat.

Copilul acestei femei a mers pentru prima dată la grădiniţă la începutul verii. După patru săptămâni, băiatul a făcut laringo-traheită, o infecţie care se manifestă prin febră înaltă şi dureri în gât.

"M-am îngrijorat un pic, deoarece, anterior, nu a avut aşa o stare. Când am văzut că a trecut în laringo-traheită, iar starea lui s-a agravat, din cauza infecţiei... M-am îngrijorat când a trebuit să-i dau antibiotice", a spus mama unui copil.

În speranţa de a le întări imunitatea, mulţi părinţi le administrează copiilor imunostimulatoare. Unii medici susţin însă că astfel de tratamente profilactice sunt ineficiente:

"Nu i-am dat copilului vitamine, nu cred în eficacitatea lor. În schimb îi ofer o alimentaţie, copilul merge la înot şi dansuri".

"Îi iau des vitamine. Des îi cumpăr şi.... untură de peşte. Ne străduim să nu folosim antibiotice".

Potrivit Centrului Naţional de Management în Sănătate, fiecare al şaptelea copil cu vârsta de până la patru ani face infecţii virale.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

copii , sanatate , imunitatea , grădiniţa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1840
Populația:
1509 locuitori

Viişoara este un sat şi comună din raionul Glodeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Viişoara și Moara Domnească. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Glodeni și la 179 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1509 oameni. Satul Viișoara a fost menționat documentar în anul 1840.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.