05 march 2016, 12:20 Sport views 6989
Vladislav Mazur exclus din cadrul Federaţiei Moldoveneşti de Taekwondo
05 march 2016, 12:20 Sport views 6989

Vladislav Mazur exclus din cadrul Federaţiei Moldoveneşti de Taekwondo

Sancţiuni disciplinare serioase i-au fost aplicate taekwondo-ului moldovenesc (versiunea olimpică WTF). Fostului antrenor principal al selecționatei echipei naţionale, Vladislav Mazur, care la începutul anului curent fusese suspendat din funcție, acum a fost exclus şi din componenţa Federaţiei de Taekwondo WTF a Moldovei. Soarta cunoscutului antrenor a fost luată la ședinţa Biroului organizaţiei de profil, convocate de curînd.

În cadrul ședinței Federației Moldovenești de Taekwondo, care a avut loc pe data de 28 aprilie, 2016, au fost discutate și votate o serie de chestiuni. Potrivit hotărîrii Biroului, adoptată în unanimitate de voturi, din componenţa FMT WTF au fost excluși: Clubul Sportiv Republican de Taekwondo WTF „UNITED" (conducător Vladislav Mazur) şi Clubul Sportiv „AM-BER" (conducător Andrei Berezicov) din motivul invocării acţiunilor ilegale a conducătorilor instituţiilor menţionate mai sus, acţiuni exprimate prin încălcarea regulamentului Federaţiei,a normelor etice şi de comportament sportiv (anexă: procesul verbal al ședinţei Biroului Federației de profil).

Fostului selecţioner al reprezentativei Moldovei, Vladislav Mazur, i se incriminează informaţia eronată pe care a oferit-o Ministerului Tineretului şi Sportului în care susţinea că el este antrenorul lui Aaron Cook, iar în baza acestei informaţii Vladislav Mazur a primit un premiu bănesc.

În plus, sportivii Stepan Dimitrov şi Vadim Dimitrov, sub conducerea lui Vladislav Mazur, n-au participat la două turnee internaţionale, așa cum anunțaseră în datele prezentate Ministerului Tineretului şi Sportului (în baza extrasului din Ordinul Ministerului Tineretului și Sportului).

Vă reamintim că la începutul anului curent Vladislav Mazur a fost demis, din cauza rezultatelor nesatisfăcătoare ale selecționatei naționale, iar postul de antrenor principal l-a ocupat Mircea Beţian. Însă din motive, care rămîn necunoscute pînă în ziua de astăzi, Ministerul Tineretului şi Sportului refuză să accepte drept legitimă această hotărîre a Federaţiei de profil.

 

Source: m.sporter.md

Keywords:

taekwondo , sport , excludere

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1835
Populația:
1199 locuitori

Pleşeni este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Tătărăşeni, Hănăseni şi Pleşeni. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Cantemir și la 106 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1199 de locuitori. Satul Pleșeni a fost menționat documentar în anul 1835.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.