10 may 2017, 14:30 Kaleidoscope views 20634
10 may 2017, 14:30 Kaleidoscope views 20634

Bacteria care produce aur


Foto: infoniac.ru

Doi cercetători din cadrul Michigan State University au descoperit o bacterie care produce aur de 24 de karate cînd se hrăneşte cu o substanţă chimică foarte toxică care se găseşte în natură, scrie siteul Gizmodo.com.

Kazem Kashefi, profesor asistent de microbiologie şi genetică moleculară, şi Adam Brown, profesor asociat al universităţii americane Michigan, au realizat o demonstraţie în laboratorul lor care i-ar putea face miliardari.

Potrivit lui Kashefi, procesul constă în transformarea unei materii care nu are nicio valoare în metal preţios.

Mica fabrică de aur a celor doi savanţi, numită de ei "The Great Work of the Metal Lover" ("Marea realizare a iubitorului de Metal" ), adăposteşte bacteria "Cupriavidus metallidurans" care transformă clorura de aur, un lichid foarte toxic care se găseşte în natură, în aur.

Bacteria este incredibil de rezistentă la acest element chimic. Aceasta consumă clorura de aur într-o săptămînă şi lasă în urmă aurul curat. Cercetătorii sunt de părere că acesta este procesul care are loc în natură din care rezultă metalul preţios.

Se pare că cei doi au descoperit elementele magice care dezleagă un mister care a fascinat omenirea de cînd s-a descoperit acest metal apreciat din toate timpurile.

Keywords:

aur , bacterie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1429
Populația:
14931 locuitori

Făleşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Făleşti. Amplasat în partea de nord-vest a Republicii Moldova, oraşul Făleşti este situat la o distanţă de 125 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 14 931 locuitori. Prima atestare documentară a localităţii o găsim într-un document din anul 1429, prin care domnitorul Moldovei Alexandru cel Bun întăreşte dreptul de stăpînire asupra unor sate, printre care şi cel unde trăia Ion Falevici.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.