Go to section: Music
17 november 2013, 12:15 Music views 6118
17 november 2013, 12:15 Music views 6118

Moldoveanca Anastasia Jantîc a cucerit Trofeul Festivalului „Două inimi gemene”



Pentru prima dată, premiile mari în cadrul Festivalului „Două inimi gemene” rămîn în Moldova. Astfel, la secţiunea copii, Premiul Mare i-a revenit Laviniei Rusu, iar de Premiul Mare în valoare de o mie de euro şi de Trofeul Festivalului „Două inimi gemene” s-a învrednicit Anastasia Jantîc din Chişinău.

După decernarea premiilor a urmat concertul de gală al laureaţilor. În recital au evoluat Mihai Trăistariu, Cristi Aldea-Teodorovici şi Tatiana Cergă, precum şi deţinătorii premiilor la precedentele ediţii ale festivalului. Anul trecut, Premiul Mare a fost cucerit de Diana Iudelson din Israel.

Menţionăm că, în acest an, la cele două secţiuni ale Festivalului-concurs „Două inimi gemene” au concurat 17 copii şi, respectiv, 22 de adulţi. Participanţii veniţi din circa 15 state au interpretat în mod obligatoriu o piesă a compozitorului Ion Aldea-Teodorovici și alta, la alegere, în limba țării din care provin.

Source: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
618 locuitori

Mihuleni este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Mihuleni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, amplasat pe malul rîului Ciorna, la o distanță de 4 km de orașul Șoldănești și la 112 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 618 oameni. Prima atestare documentară a Mihulenilor datează din anul 1609.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.