Go to section: Music
13 november 2013, 11:15 Music views 9144
13 november 2013, 11:15 Music views 9144

Festivalul "Două inimi gemene" demarează la Chișinău



Artişti din Suedia, Anglia, Lituania şi Slovenia vor participa în premieră la Festivalul-concurs internaţional de muzică uşoară "Două inimi gemene", în memoria interpreţilor Doina şi Ion Aldea-Teodorovici. Cea de-a XI-a ediţie a festivalului va avea loc la Chişinău, între 13 şi 15 noiembrie, informează trm.md.

Președintele juriului festivalului, Cristofor Aldea-Teodorovici, a declarat pentru Radio Moldova că la concurs vor participa interpreți din circa 15 state, printre care Letonia, Israel, Spania, Bulgaria, Ucraina, România, Rusia, Republica Moldova.

„Avem participanți din diferite țări, unici în felul lor, care încearcă să pătrundă în muzica neamului nostru și a părinților mei, Ion și Doina, să ne cînte limba și versul marilor poeți. Vor fi trei zile de sărbătoare, trei zile de memorie", a spus Cristofor Aldea-Teodorovici.

Pe 13 noiembrie se va desfăşura concursul la secţiunea copii, iar pe 14 noiembrie - la secţiunea maturi. Ambele concerte vor fi găzduite de Teatrul Naţional "Mihai Eminescu". Cristofor Aldea-Teodorovici a menţionat că, în acest an, vor concura 17 copii, precum şi 22 de adulţi. Participanții la festival vor interpreta în mod obligatoriu o piesă a compozitorului Ion Aldea-Teodorovici și alta, la alegere, în limba țării din care provin.

Premiul mare va fi în valoare de 1 000 de euro.

Concertul de gală din 15 noiembrie va avea loc la Palatul Naţional "Nicolae Sulac". În recital vor evolua Mihai Trăistariu din România, duetul Cristofor Aldea-Teodorovici cu Tatiana Cergă, acompaniați de Orchestra Națională de Cameră a Republicii Moldova, care va interpreta și cîteva piese pe muzică de teatru/film, semnate de compozitorul Ion Aldea-Teodorovici.

Pe 15 noiembrie, Doina Aldea-Teodorovici ar fi împlinit 55 de ani. Ion şi Doina Aldea-Teodorovici au decedat pe 30 octombrie 1992, în urma unui accident rutier care a avut loc în apropiere de localitatea Coşereni, la 49 de kilometri de Bucureşti.

Source: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
1959 locuitori

Bulboci este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bulbocii Noi și Bulboci. Satul este aşezat în lunca rîului Căinari la distanța de 24 km de oraşul Soroca și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1959 de oameni. Pentru prima dată satul este menționat documentar în anul 1528.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.