Go to section: Music
02 january 2016, 16:34 Music views 7288
Concertul Maestrului Eugen Doga la Paris (Foto)
02 january 2016, 16:34 Music views 7288

Concertul Maestrului Eugen Doga la Paris (Foto)

La 20 ianuarie curent, la Palatul Béhague, a avut loc un concert de muzică de cameră cu participarea compozitorului Eugen Doga, sopranei Ana Cebotari, baritonului Rudolf Constantin Cocriș, pianistului Ieromin Bugă și cvartetului PASSIONE.

În alocuțiunea sa, Ambasadorul, Lilian Moraru, a menţionat că Maestrul Eugen Doga„considerat, pe bună dreptate, unul din cei mai mari compozitori ai contemporanității, rapsod al muzicii naționale și figură emblematică a culturii universale, demonstrează, prin creația sa, că muzica, cultura, artele, în general, transcend hotarele geografice, politice și naționale, creează spațiul spiritual care unește oamenii și aspirațiile lor".

Evenimentul s-a încheiat cu o recepție la care au fost servite vinuri moldovenești înalt apreciate de oaspeții prezenți.

Source: www.mfa.gov.md

Keywords:

Eugen Doga , concert , Paris

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429-1463
Populația:
0 locuitori

Zahorna este un sat din cadrul comunei Chițcani, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Căușeni și la 82 km de Chișinău. Satul Zahorna a fost menționat documentar între anii 1429 - 1463.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.