Mergi spre compartimentul: Muzica
01 februarie 2016, 16:34 Muzica views 7258
Concertul Maestrului Eugen Doga la Paris (Foto)
01 februarie 2016, 16:34 Muzica views 7258

Concertul Maestrului Eugen Doga la Paris (Foto)

La 20 ianuarie curent, la Palatul Béhague, a avut loc un concert de muzică de cameră cu participarea compozitorului Eugen Doga, sopranei Ana Cebotari, baritonului Rudolf Constantin Cocriș, pianistului Ieromin Bugă și cvartetului PASSIONE.

În alocuțiunea sa, Ambasadorul, Lilian Moraru, a menţionat că Maestrul Eugen Doga„considerat, pe bună dreptate, unul din cei mai mari compozitori ai contemporanității, rapsod al muzicii naționale și figură emblematică a culturii universale, demonstrează, prin creația sa, că muzica, cultura, artele, în general, transcend hotarele geografice, politice și naționale, creează spațiul spiritual care unește oamenii și aspirațiile lor".

Evenimentul s-a încheiat cu o recepție la care au fost servite vinuri moldovenești înalt apreciate de oaspeții prezenți.

Sursa: www.mfa.gov.md

Cuvinte cheie:

Eugen Doga , concert , Paris

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
36 locuitori

Mocreachi este un sat din cadrul comunei Hîrtop din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Grigoriopol și la 68 km de Chișinău. Populaţia satului Mocreachi alcătuia 36 de oameni în anul 2000. Satul Mocreachi a fost înființat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.