28 august 2023, 15:00 Moldovan reality views 1272
Declarație: Datoria noastră este să păstrăm și să fortificăm independența noastră
28 august 2023, 15:00 Moldovan reality views 1272

Declarație: Datoria noastră este să păstrăm și să fortificăm independența noastră

Ziua Independenței este o zi important în istoria noastră, o spune Dumitru Roibu - activist civic, fondator și președinte al Mișcării de Tineret Urmașii lui Ștefan", deținător al Medaliei „Meritul Civic" RM, citat de Noi.md.

Potrivit lui, Moldova este un stat cu o istorie de circa 700 de ani, care a trecut prin diferite etape și calamități geopolitice, dar care există azi și are drepturi depline.

“Moldova este un subiect cu drepturi depline a dreptului internațional, mebru ONU, cu un popor de circa 3 milioane de cetățeni și care și-a lăsat o amprentă puternică în istoria omenirii prin oameni de artă, știință, politică sau din lumea sportului. Datoria noastră este să păstrăm și să fortificăm independența noastră în toate modurile posibile, pentru a lăsa urmașilor noștri o țară puternică, cu care să se poată mîndri. Nu trebuie să admitem nici în gînd că putem fi generația care a ratat țara, așa cum au făcut-o alții, anterior. Moldova a fost, este și va fi, pentru că așa vrem noi și pentru că așa vrea Dumnezeu!”, spune Dumitru Roibu.

Republica Moldova sărbătorește astăzi, 27 august, 32 de ani de la proclamarea independenței.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
5500 locuitori

Gura Galbenei este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Gura Galbenei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Cimișlia și la 51 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5500 de oameni. Satul Gura Galbenei a fost menționat documentar în anul 1672.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.