07 october 2019, 09:30 Moldovan reality views 3868
Harunjen reacționează după ce a fost înlăturat de la conducerea Procuraturii
07 october 2019, 09:30 Moldovan reality views 3868

Harunjen reacționează după ce a fost înlăturat de la conducerea Procuraturii

Eduard Harunjen a venit cu o reacție după ce Parlamentul a adoptat proiectul de hotărîre cu privire la constatarea neîntrunirii condițiilor de numire a sa în funcția de procuror general.

El spune că aceasta ar fi o decizie politică care nu respectă prevederile legale.

„Legalitatea și ilegaliateta o decide o instanță de judecată. După numirea mea în funcție de procuror general, s-au expus două instanțe de judecată - Curtea Supremă de Justiție și Curtea Constituțională... Ceea ce s-a întîmplat astăzi în Parlament este declarație politică. Nu vreau să comentez astfel de situații, pentru că ele sînt frecvente în Republica Moldova... Atunci cînd vom avea în mînă această decizie, ne vom putea expune mai atent, mai profesionist, inclusiv și care vor fi pașii noștri de mai departe. Din ceea se observ, se calcă peste cîteva hotărîri ale instanțelor", a spus Harunjen.

Source: unimedia.info

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1402
Populația:
2102 locuitori

Raşcov este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Iantarnoe, Slobozia-Raşcov și Raşcov. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Camenca și la 136 km de Chișinău. Populaţia satului Raşcov alcătuia 2102 oameni în anul 2011. Satul Rașcov a fost menționat documentar în anul 1402.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.