10 iulie 2019, 09:30 Realitatea moldovenească views 3854
Harunjen reacționează după ce a fost înlăturat de la conducerea Procuraturii
10 iulie 2019, 09:30 Realitatea moldovenească views 3854

Harunjen reacționează după ce a fost înlăturat de la conducerea Procuraturii

Eduard Harunjen a venit cu o reacție după ce Parlamentul a adoptat proiectul de hotărîre cu privire la constatarea neîntrunirii condițiilor de numire a sa în funcția de procuror general.

El spune că aceasta ar fi o decizie politică care nu respectă prevederile legale.

„Legalitatea și ilegaliateta o decide o instanță de judecată. După numirea mea în funcție de procuror general, s-au expus două instanțe de judecată - Curtea Supremă de Justiție și Curtea Constituțională... Ceea ce s-a întîmplat astăzi în Parlament este declarație politică. Nu vreau să comentez astfel de situații, pentru că ele sînt frecvente în Republica Moldova... Atunci cînd vom avea în mînă această decizie, ne vom putea expune mai atent, mai profesionist, inclusiv și care vor fi pașii noștri de mai departe. Din ceea se observ, se calcă peste cîteva hotărîri ale instanțelor", a spus Harunjen.

Sursa: unimedia.info

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
163 locuitori

Zăicanii Noi este un sat din cadrul comunei Ratuş, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 13 km de oraşul Teleneşti şi la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 163 de oameni. Satul Zăicanii Noi a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.