14 february 2019, 11:55 Moldovan reality views 13225
Un cuplu de moldoveni şi-a făcut nunta la bibliotecă
14 february 2019, 11:55 Moldovan reality views 13225

Un cuplu de moldoveni şi-a făcut nunta la bibliotecă

Un cuplu din satul Izbişte, raionul Criuleni, au ieşit din tiparele legate de oficierea unei căsătorii.

Tinerii Nicolae şi Tatiana Verdeş au decis să facă marele pas al vieţii nu la oficiul stării civile sau în restaurantul unde are loc petrecerea, ci la bibliotecă.

Nicolae şi Tatiana Verdeş, care de trei ani sînt împreună, s-au cunoscut la Chişinău.

Nicolae i-a cerut mîna Tatianei după doi ani de relaţie.

Duminica trecută, cei doi au fost declaraţi soţ şi soţie. Pentru ca evenimentul să fie unul inedit, dar şi să rămînă în amintirea fiecăruia, soţii Verdeş au decis să-şi înregistreze căsătoria la biblioteca din satul Izbişte, localitatea de baştină a lui Nicolae. Mare le-a fost mirarea oaspeţilor, asta pentru că soţii au ţinut în secret locaţia pînă în ultima clipă.

Bibliotecarul Alexandru Rusu recunoaşte că s-a gîndit să găzduiască la instituţie o expoziţie sau un vernisaj, dar nicidecum o nuntă.

Evenimentul tinerilor nu a rămas fără atenţie. Autorităţile locale susţin că alegerea făcută de soţii Verdeş a inspirat şi alte cupluri, care au anunţat că vor să-şi oficieze căsătoria printre rafturile cu cărţi.

Source: publika.md

Keywords:

nunta , biblioteca

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1639
Populația:
15041 locuitori
Logo

Ialoveni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Ialoveni. Amplasat în centrul republicii, în valea rîului Işnovăţ, oraşul Ialoveni este situat la o distanţă de 10 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 15041 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii, cu numele Cheile Işnovăţului, datează din anul 1436. Denumirea Ialoveni a localităţii a apărut mult mai tîrziu, fiind menţionată într-un document din 1639.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.