Show news from...

eye 7631 Views

Furtul miliardului: Strategia de recuperare a mijloacelor financiare, publică


A fost făcută publică Strategia de recuperare a mijloacelor financiare din cele trei bănci fraudate.

Potrivit procurorului general, Eduard Harunjen, pînă la moment, au fost documentaţi mai mulţi moldoveni cît şi cetăţeni străini implicaţi în această fraudă.

"Procurorii şi ofiţerii au documentata peste 200 de persoane, atît moldoveni, cît şi cetăţeni străini. sîntem la finisarea cîtorva zeci de cauze penale, unele au fost deja expediate în instanţă. Am publicat strategia ca societatea să cunoască din prima sursă etapele fraudării, persoanele implicate, căile pe care le-au parcurs aceste mijloace baneşti", a declarat Harunjen în cadrul unei conferinţe de presă.

„Vreau să atrag atenția că am depus eforturi considerabile timp de trei ani. Am ajuns la etapa cînd am investigat peste 90% din ce înseamnă această fraudă. Am reușit să identifice beneficiarii finali, încercăm să întreprindem acțiuni peste hotare pentru a găsi bunurile acestor persoane. Bunurile sînt înregistrate pe terțe persoane. Valoarea prejudiciului cauzat statului este de 13, 34 miliarde de lei, iar pînă la acesată etapa au fost recuperate 447 milioane de lei. Sîntem siguri că vom reuşi maxim posibil să recuperăm din bunurile sustrase. Sînt două grupări mari care au acţionat – Gacicheviic şi grupul Platon, Filat şi Shor", a menţionat procurorul Adriana Bețișor.

Mai multe despre strategia de recuperare a mijloacelor financiare din cele trei bănci, puteţi găsi aici.

Keywords:

furt , miliard , strategie

Settlements of Moldova and Diaspora

Filipeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1757
Populația:
3271 locuitori

Filipeni este un sat şi comună din raionul Leova. Filipeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Leova și la 92 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3271 de oameni. Satul Filipeni a fost menționat documentar în anul 1757.

Read more