12 september 2016, 14:26 Moldovan reality views 5470
Importul produselor de pasăre interzis în Moldova
12 september 2016, 14:26 Moldovan reality views 5470

Importul produselor de pasăre interzis în Moldova

În prezent, în 13 țări au fost înregistrate cazuri de gripă aviară.

Pentru a evita acest lucru în Republica Moldova, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a emis un ordin intern prin care interzice importul de păsări vii, ouă și carne din toate aceste țări.

Ordinul emis de ANSA urmează să fie executat de Direcția de relații internaționale, iar în scurt timp, pe masa Guvernului va ajunge un proiect de lege pe care executivul va trebui să-l aprobe. Acesta se va referi, de asemenea, la interdicțiile de import al produselor de pasăre din țările și regiunile în care sînt înregistrate cazuri de gripă aviară: Polonia, Ungaria, Germania, Danemarca, Croația, Ucraina, SUA, România etc.

Cele mai multe cazuri de gripă aviară au fost constatate în Germania.

Deși aceste importuri vor fi interzise, experții ANSA susțin că riscurile ca această infecție să pătrundă în țară persistă. Astfel, riscuri majore sînt în segmentul vamal, acolo existînd un flux mare de călători care transportă diverse produse, dar și segmentul de faună sălbatică.

Specialiștii ANSA afirmă că cele mai periculoase produse ce pot duce la infecții cu gripă aviară sînt păsările vii, ouăle pentru alimentație și cele de incubare, și mai puțin carnea crudă.

Source: www.noi.md

Keywords:

pasari , import , produse

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX-lea
Populația:
3272 locuitori

Nihoreni este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Nihoreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Rîșcani și la 181 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3272 de oameni. Satul Nihoreni a fost întemeiat în secolul al XIX-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.