09 decembrie 2016, 14:26 Realitatea moldovenească views 5435
Importul produselor de pasăre interzis în Moldova
09 decembrie 2016, 14:26 Realitatea moldovenească views 5435

Importul produselor de pasăre interzis în Moldova

În prezent, în 13 țări au fost înregistrate cazuri de gripă aviară.

Pentru a evita acest lucru în Republica Moldova, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a emis un ordin intern prin care interzice importul de păsări vii, ouă și carne din toate aceste țări.

Ordinul emis de ANSA urmează să fie executat de Direcția de relații internaționale, iar în scurt timp, pe masa Guvernului va ajunge un proiect de lege pe care executivul va trebui să-l aprobe. Acesta se va referi, de asemenea, la interdicțiile de import al produselor de pasăre din țările și regiunile în care sînt înregistrate cazuri de gripă aviară: Polonia, Ungaria, Germania, Danemarca, Croația, Ucraina, SUA, România etc.

Cele mai multe cazuri de gripă aviară au fost constatate în Germania.

Deși aceste importuri vor fi interzise, experții ANSA susțin că riscurile ca această infecție să pătrundă în țară persistă. Astfel, riscuri majore sînt în segmentul vamal, acolo existînd un flux mare de călători care transportă diverse produse, dar și segmentul de faună sălbatică.

Specialiștii ANSA afirmă că cele mai periculoase produse ce pot duce la infecții cu gripă aviară sînt păsările vii, ouăle pentru alimentație și cele de incubare, și mai puțin carnea crudă.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

pasari , import , produse

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1547
Populația:
2370 locuitori

Băhrineşti este un sat şi comună din raionul Floreşti. Băhrineşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Florești și la 140 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2370 de oameni. Satul Băhrineşti a fost menționat documentar în anul 1547.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.