Go to section: Children
06 september 2017, 14:15 Children views 53696
Un grup de lucru va investiga abuzurile faţă de copii în grădiniţe
06 september 2017, 14:15 Children views 53696

Un grup de lucru va investiga abuzurile faţă de copii în grădiniţe

Prim-ministrul Pavel Filip a solicitat de urgenţă constituirea unui grup de lucru intersectorial pentru cercetarea abuzurilor copiilor în grădiniţe, după ce a primit concluziile evaluării unui caz de violenţă asupra copilului de la o instituţie din Chişinău.

„Ca rezultat al anchetei, doar demiterea din funcţie nu rezolvă această problemă. Abordarea trebuie să fie mult mai complexă, mult mai profundă. De aceea, rog să fie efectuată o evaluare pe dimensiunea grădiniţelor, dar şi a şcolilor şi să veniţi cu propuneri şi măsuri concrete ce trebuie luate, pentru a nu mai auzi de astfel de cazuri în mass-media, ci să fie prevenite bazându-se pe un Plan de măsuri şi intervenţii bine gândite", a menționat Pavel Filip.

Membrii grupului au comunicat cu directoarea grădiniței, cu educatorii, precum şi cu părinţii. Într-un final educatoarea şi asistenta sa au depus cerere de demisie încă pe 31 mai. Pavel Filip a declarat că situația trebuie monitorizată în continuare în toate grădinițele.

Source: trm.md

Keywords:

copii , grădiniţa , Pavel Filip

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
172 locuitori

Proscureni este un sat din cadrul oraşului Costeşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Rîșcani și la 209 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 172 de locuitori. Satul Proscureni a fost menționat documentar în anul 1603.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.