Go to section: Children
15 february 2017, 16:10 Children views 3466
Judo - alternativă a lecțiilor de educație fizică
15 february 2017, 16:10 Children views 3466

Judo - alternativă a lecțiilor de educație fizică

Ministerul Tineretului și Sportului, Federația Internaționala de Judo și Federația de Judo a Republicii Moldova au semnat un acord de colaborare tripartit, acțiunea de bază fiind introducerea în programul școlar a Judo-ului ca alternativă a lecțiilor de educație fizică.

Inițiativa este susținută şi de Ministerul Educației, care a semnat un act de colaborare în acest sens.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Tineretului şi Sportului, programul va porni ca un proiect pilot, inițial implementat în zece școli și licee din ţară. Federația Internațională de Judo (IJF) va oferi fiecărei școli implicate în program Tatami și un complet de 100 de kimano-uri. Președintele IJF, Marius Vizer a subliniat că programul înregistrează succese în întreaga lume, lider fiind Ungaria, care timp de doi ani l-a implementat în mai mult de 200 de școli.

Marius Vizer a subliniat că Republica Moldova are o generație bună de juniori și cadeți și că FIJ este gata să ajute Moldova cu diverse cantonamente pentru ei, iar ulterior să ofere posibilitatea de a organiza Campionatul Mondial la Judo la juniori.

Source: ipn.md

Keywords:

sport , copii , judo

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1540
Populația:
4800 locuitori

Mălăieşti este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cerniţa și Mălăieşti. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Grigoriopol și la 90 km de Chișinău. Populaţia satului Mălăiești alcătuia 4800 oameni în anul 2008. Satul Mălăieşti a fost atestat documentar în anul 1540.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.