Go to section: Children
13 february 2015, 11:12 Children views 8047
Părinţii sunt îndemnaţi să le vorbească copiilor despre pericolele navigării pe internet
13 february 2015, 11:12 Children views 8047

Părinţii sunt îndemnaţi să le vorbească copiilor despre pericolele navigării pe internet

Numărul minorilor abuzaţi în mediul online este în creştere. 18 dosare penale au fost deschise anul trecut pentru astfel de infracţiuni. Oamenii legii îndeamnă părinţii să le vorbească copiilor despre pericolul la care sunt supuşi atunci când navighează pe internet, relatează Mesager.

O minoră de 16 ani, la fel ca mulți alții, stă ore în şir în faţa calculatorului. Echipa Mesager i-a surprins pe mai mulți tineri într-o cafenea, deşi trebuiau să fie la școală. Adolescenta a spus că ştie despre pericolul crimelor cibernetice, au informat-o părinţii. Colegul care era împreună cu adolescenta afirmă că deocamdată nu-l sperie nimic. El continuă să-şi facă publice datele personale.

Oamenii legii susţin că cei mai vulnerabili sunt copiii. Ei foarte repede pot nimeri în plasa întinsă de pedofili. „Prin foarte simple întrebări, ei află cercul de interese a copilului, apoi încearcă de a-i găsi locurile slabe, precum și lipsa unuia din părinți din țară sau școală. Apoi ei încearcă să umple aceste probleme și să devină cel mai bun prieten pentru copil", spune Eugen Moraru, șef al Centrului pentru combaterea crimelor informatice a Inspectoratului Național de Investigații.

Anul trecut, oamenii legii au intentat nouă dosare pentru păstrarea şi difuzarea pornografiei infantile. În două cazuri, copiii au fost abuzaţi sexual.

Amintim că astăzi, 10 februarie, aproximativ 70 de ţări din întreaga lume marchează Ziua Siguranţei pe Internet.

Source: www.trm.md

Keywords:

pericol , parinti , internet , copii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1715
Populația:
888 locuitori

Grinăuţi-Moldova este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte localităţile Grinăuţi-Moldova, Grinăuţi-Raia și Rediul Mare. Satul Grinăuți-Moldova se află la o distanță de 18 km de orașul Ocnița și la 205 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 888 de oameni. Satul Grinăuți-Moldova a fost menționat documentar în anul 1715.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.