31 december 2015, 11:30 Moldovan Diaspora views 9072
În Estonia, moldovenii gătesc de Anul Nou mîncare ca acasă
31 december 2015, 11:30 Moldovan Diaspora views 9072

În Estonia, moldovenii gătesc de Anul Nou mîncare ca acasă

Tânăra moldoveancă, Mihaela Gâlcă, care s-a mutat cu familia de mai bine de un an în Estonia, spune că de Revelion va pregăti bucate tradiţionale, care se prepară în Republica Moldova de sărbători.

„De Revelion planificăm să stăm acasă, să sărbătorim în sânul familiei cu cele două comori ale noastre", a spus Mihaela, referindu-se la cele două fiice pe care le are. Tânăra spune că mezina e prea mică pentru a merge la prieteni.

Tânăra a mai spus că în Estonia se sărbătoreşte Crăciunul pe 25 decembrie şi nu mai există niciun Crăciun sau Revelion pe vechi. „Oamenii îşi vizitează rudele, părinţii, îşi dăruiesc cadouri. Foarte mulţi pleacă din oraş în diverse locaţii turistice. Închiriază case, împreună cu prietenii, cum am făcut şi noi de Crăciun, şi se distrează la maximum. Desigur nu lipsesc focurile de artificii", a comunicat Mihaela Gâlcă.

Referindu-se la masa de sărbătoare, Mihaela spune că găteşte mâncare tradiţională, pe masa ei fiind nelipsită salata de boeuf, răcituri, sarmale. De Crăciun, pe masa familiei Mihaelei a fost mămăligă cu peşte şi cu brânză din Moldova de oi. „Aici nu se gaseşte, la fel şi borşul acru lipseşte", a precizat tânăra.

Mihaela Gâlcă a spus că ar „importa" în Estonia din Moldova pe mama şi pe rudele sale.

Source: www.ipn.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
450 locuitori

Merenești este un sat din cadrul comunei Chițcani, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Căușeni și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 1989, populaţia satului constituia 450 de oameni. Satul Merenești a fost înființat în anul 1913.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.