Go to section: Cuisine
02 april 2014, 11:36 Cuisine views 14343
02 april 2014, 11:36 Cuisine views 14343

Ce beneficii aduce untul?

Untul conține nu mai puțin de 82,5% grăsime, 16%apă, un pic de proteine​​, săruri minerale si vitaminele A, D, E. Ce beneficii ne aduce?

Grăsimea din lapte posedă valoroase calități biologice și gustative. Acesta include o combinație echilibrată de acizi grași, conține cantități semnificative de fosfolipide (400 mg%) și vitamine solubile în grăsimi, ușor digerabile (90-95%).

Untul  protejează  organismul copiilor de infecții și contribuie la dezvoltarea normală și creștere. Grăsimea din lapte ajută la menținerea pielii sănătoase și tinere la femei, îi conferă elasticitate și previne penetrarea microbilor.

Untul are un conținut sporit de vitamina A, care are un efect pozitiv asupra vederii, sistemului imunitar. Deci, acest produs este util și femeilor și bărbaților, și copiilor.

Source: sobesednik.ru

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
877 locuitori

Dolinnoe este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dolinnoe, Valea Satului și Valea Coloniţei. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Criuleni și la 10 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 877 de oameni. Satul Dolinnoe a fost înființat în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.