Go to section: History
07 february 2014, 16:05 History views 44395
07 february 2014, 16:05 History views 44395

Faraonul Egiptului antic Tutankhamon a fost … european!

Studiile efectuate recent de experţi de la Centrul de genealogie a ADN-ului din Zurich confirmă ipoteza enunțată şi de site-ul moldovenii.md privind existența unor legături strînse între populația Egiptului antic şi cea a Europei.

Potrivit Reuters cercetătorii elvețieni au reconstruit ADN-ul prelevat din rămăşiţele mumificate ale faraonilor egipteni Amenhotep al III-lea, Akhenaten şi Tutankhamon şi l-au comparat cu cel al bărbaţilor europeni din zilele noastre.

Ei au constatat că 70% dintre britanici şi jumătate dintre toţi bărbaţii vest-europeni sunt înrudiţi cu Tutankhamon. Atît faraonul care a condus Egiptul în urmă cu peste 3.000 de ani cît şi europenii vizați au haplogrupul comun R1b1a2, ceea ce relevă un strămoş comun, care a trăit cu aproximativ 9500 ani în urmă.

La moment este greu de explicat cum au ajuns în Egipt strămoşii pe linie paternă ai lui Tutankhamon, venind din regiunile lor de origine. Semnificativ este faptul că la egiptenii din zilele noastre acest haplogrup este mai mic de 1%.



Keywords:

ADN , istoria , Egipt

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1660
Populația:
3392 locuitori

Pîrliţa este un sat şi comună din raionul Făleşti. Pîrliţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 23 km de orașul Fălești și la 140 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3392 de oameni. Satul Pîrlița a fost menționat documentar în anul 1660.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.