18 octombrie 2010, 15:56 views 50335

Miel umplut la cuptor

Ingrediente:

  • 1 miel (3-3,5 kg),
  • măruntaie de miel,
  • 3-4 pahare tăieței de casă,
  • 4 cepe,
  • 4 linguri ulei,
  • 1 ou,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Pentru marinată:

  • 5-6 căţiei de usturoi,
  • 1-2 rădăcini hrean,
  • 5 cepe,
  • 1 pahar vin de masă,
  • 10-12 boabe piper negru,
  • ½ pahar ulei,
  • 3-5 foi de dafin,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Mielul întreg se unge cu marinată, se pune într-un vas neoxidant, se lasă sub peliculă la rece pentru 2-3 ore. Apoi se scoate din marinată, se curăţă de ingredientele tari ale marinatei, se umple, se pune pe o tavă unsă cu ulei, se acoperă cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor la 180 grade pe 1,5-2 ore, adăugîndu-se periodic apă sau bulion.

Prepararea marinatei: Hreanul şi ceapa se dau prin răzătoare, usturoiul se pisează, se adaugă sarea, piperul negru măcinat, uleiul, vinul, se amestecă bine, se adaugă foi de dafin şi piper negru boabe.

Preparare umpluturii: Se fierb tăiţeii de casă. Ceapa şi măruntaiele fierte se taie fidea, se prăjesc în ulei, se sărează, se piperează, se adaugă tăieţeii şi oul crud.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
265 locuitori

Zahareuca este un sat din cadrul comunei Sărătenii Vechi, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 19 km de oraşul Teleneşti şi la 71 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 265 de oameni. Satul Zahareuca a fost menționat documentar în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.