Filtru pe categorii
  • views 9995 Vizualizări
  • posts 0

Porumb cu mazăre verde înăbuşit în smîntînă

Ingrediente:

  • 3 pahare porumb semicopt fiert sau conservat,
  • 2 pahare smîntînă,
  • 1 lingură zahăr,
  • sare.

Pentru friganele:

  • ¼ franzelă albă,
  • 1 ou,
  • 1 lingură unt,
  • ½ pahar lapte,
  • 1 linguriţă de zahăr.

Mod de preparare:

Porumbul şi mazărea se fierb (porumbul conservat 3-5 minute se încălzeşte împreună cu zeama), se strecoară, se pun în oală, se acoperă cu smîntînă, se adaugă zahăr, sare şi se aduc la fierbere.

Se serveşte cu friganele.

Prepararea friganelelor: Franzela se curăţă de coajă, miezul se taie felii, se moaie bine într-un amestec de ou, frişca şi zahăr şi se prăjeşte în unt.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Pîrjota

Statut:
Sat
Prima atestare:
1605
Populația:
1727 locuitori

Pîrjota este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Pîrjota este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Rîșcani și la 191 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1727 de oameni. Satul Pîrjota a fost menționat documentar în anul 1605.

Citeşte mai departe