Ciobanu Mihail

Ciobanu Mihail ‒ actor.

Născut la 10 februarie 1939 în comuna Ţipleşti, raionul Sîngerei, Republica Moldova. După absolvirea şcolii medii din sat împreună cu alţi tineri din trupele de teatru de amatori de la sate, printre care şi Mihai Volontir, Iacob Burghiu, Grigore Grigoriu au venit la Bălţi unde în 1957 se crease un teatru nou dramatic, numit mai tîrziu „Vasile Alecsandri”. A rămas fidel teatrului, activează în el şi astăzi. În afară de cariera scenică în teatru se filmează în peliculele regizorilor moldoveni Emil Loteanu, Vlad Ioviţă, Iacob Burghiu, Vasile Brescanu. Cel mai important rol din întreaga sa carieră a fost cel al lui Ion Creangă din filmul lui Emil Loteanu „Luceafărul”.

Filmografia:
Nunta la palat”, 1969 ‒ Moţoi,
„Casa pentru Serafim”, 1973 ‒ dispecer,
Dimitrie Cantemir”, 1973 ‒ rol episodic,
Toate probele sînt contra lui”, 1974 ‒ directorul sovhozului,
Luceafărul” 1987 ‒ Ion Creangă.

„Usturici”:
„Stîlp”, № 4, 1977 ‒ rol,
„Imposibil de prins”, № 11, 1978 ‒ rol,
„O propunere de raţionalizare”, № 1979 ‒ rol.

Settlements of Moldova and Diaspora

Băcioi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1485
Populația:
8644 locuitori

Băcioi este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frumuşica, Băcioi, Străisteni și Brăila. Localitatea se află la distanța de 11 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 8644 de oameni. Satul Băcioi a fost menționat documentar în anul 1485.

Read more