05 january 2023, 12:00 views 1007
Mitropolitul Întregii Moldove Vladimir a primit cea mai înaltă distincție a Găgăuziei
05 january 2023, 12:00 views 1007

Mitropolitul Întregii Moldove Vladimir a primit cea mai înaltă distincție a Găgăuziei

Bașcanul Autonomiei Găgăuze, Irina Vlah, i-a înmînat astăzi Mitropolitului Chișinăului și al Întregii Moldove Vladimir cea mai înaltă distincție a Găgăuziei - Ordinul "Gagauz Yeri".

În numele locuitorilor Găgăuziei, ea i-a mulțumit Mitropolitului pentru munca realizată pe parcursul a mai multor ani menită să păstreze valorile ortodoxe și să aducă o mare contribuție la realizarea păcii civile, unității și armoniei în societatea moldovenească.

"Credința ortodoxă unește societatea noastră și o face mai puternică!", a spus bașcanul Găgăuziei.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1540
Populația:
4800 locuitori

Mălăieşti este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cerniţa și Mălăieşti. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Grigoriopol și la 90 km de Chișinău. Populaţia satului Mălăiești alcătuia 4800 oameni în anul 2008. Satul Mălăieşti a fost atestat documentar în anul 1540.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.