24 december 2016, 13:00 views 5341
Tinerii scriitori din UTA Gagauz-Yeri au lansat o campanie de caritate de Crăciun
24 december 2016, 13:00 views 5341

Tinerii scriitori din UTA Gagauz-Yeri au lansat o campanie de caritate de Crăciun

"Să ajuţi – este simplu" este genericul unei acţiuni de caritate de Crăciun, lansată de Uniunea scriitorilor tineri din UTA Gagauz-Yeri, transmite MOLDPRES.

"Sărbătorile de iarnă sînt cele mai dorite din an, cînd fiecare aşteaptă o minune. Scopul nostru este să avem grijă în aceste zile de persoanele singuratice şi cele nevoiaşe", se spune într-o adresare a scriitorilor începători din autonomie, citată de gagauzinfo.md.

Iniţiatorii acţiunii de binefacere vor colecta mijloace băneşti, cadouri pregătite sau pachete cu alimente. Toate acestea vor fi distribuite pensionarilor singuratici, familiilor cu mulţi copii, celor cu situaţie financiară precară etc.

Pe lîngă cadouri, pentru beneficiari vor fi organizate şi minispectacole de sărbătoare. "Am pregăti programe cu colinde, cîntece şi versuri, pentru că fiecare trebuie să aibă parte de sărbătoare indiferent de vîrstă şi situaţie", au afirmat organizatorii.

Campania de Crăciun "Să ajuţi – este simplu" se află la cea de-a doua ediţie, iar anul trecut în cadrul acesteia au fost susţinute 65 de familii nevoiaşe.

Source: moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
259 locuitori

Andreevca este un sat din cadrul comunei Chiperceni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 27 km de oraşul Orhei şi la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 259 de oameni. Satul Andreevca a fost menționat documentar în anul 1909.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.