04 march 2015, 12:03 views 9206
Prima colecție de rețete culinare ale bucătăriei găgăuze este în lucru
04 march 2015, 12:03 views 9206

Prima colecție de rețete culinare ale bucătăriei găgăuze este în lucru

În autonomie sînt în lucru materialele pentru publicarea primei colecții de rețete ale bucătăriei găgăuze.

Pînă la acest moment, specialiştii au adunat 150 de reţete ale bucătăriei naţionale găgăuze. Autorii culegerii lucrează acum asupra traducerii reţetelor în limba găgăuză.

Culegerea va deveni o prezentare unică a culturii gastronomice a poporului găgăuz, care a evoluat pe parcursul a mai multor secole.

Proiectul Moldovenii.md vă reaminteşte, la rîndul său, că la compartimentul „BUCĂTĂRIA" sînt plasate informații ample despre alimentația tradițională cu numeroase rețete culinare, inclusiv ale bucatelor de sărbătoare, ale celor mănăstirești şi de post, familiarizîndu-vă, totodată, cu metodele specifice de conserve, dar și cu secretele bucătăriei moldovenești.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
163 locuitori

Pocrovca este un sat din cadrul comunei Ciolacu Nou, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Fălești și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 163 de oameni. Satul Pocrovca a fost menționat documentar în anul 1900.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.