30 march 2016, 11:15 views 6434
Autorităţile oraşului Ceadîr-Lunga au introdus noi reguli pentru înmormîntări
30 march 2016, 11:15 views 6434

Autorităţile oraşului Ceadîr-Lunga au introdus noi reguli pentru înmormîntări

Primăria oraşului Ceadîr-Lunga a pus în aplicare, începînd cu luna martie curent, un nou regulament cu privire la normele de înmormîntare în cimitirele din localitate. Potrivit acestuia, rudele persoanelor decedate urmează să obțină acordul administraţiei locale pentru înmormîntare.

Conform noului regulament, serviciile de înmormîntare vor fi prestate de o întreprindere specializată, care va achita taxe la bugetul orăşenesc, bani care vor fi cheltuiţi pentru amenajarea şi întreţinerea cimitirelor.

În prezent în oraş activează o singură întreprindere de pompe funebre, însă Primăria Ceadîr-Lunga a anunţat că va organiza o licitaţie în cazul în care vor fi înregistrate mai multe companii de acest fel, indică gagauzinfo.md.

Serviciile pentru înhumare oferite de întreprindere se estimează în medie la 750 de lei, iar pentru persoanele defavorizate sînt prevăzute reduceri.

Autorităţile de la Ceadîr-Lunga susţin că regulamentul a fost introdus cu scopul de a reglementa procesul de înmormîntare în oraş, dar şi pentru a asigura bugetul local cu mijloace financiare necesare pentru o bună întreţinere a cimitirelor.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

înmormîntare , reguli

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
120 locuitori

Mocearovca este un sat din cadrul comunei Carmanova din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Grigoriopol și la 90 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia satului constituia 120 de oameni. Satul Mocearovca a fost întemeiat în anul 1921.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.