12 march 2015, 16:38 views 6927
A fost finalizată reparaţia capitală a drumului local Taraclia – Ceadîr-Lunga
12 march 2015, 16:38 views 6927

A fost finalizată reparaţia capitală a drumului local Taraclia – Ceadîr-Lunga

Agenţia de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud) a anunţat despre finalizarea proiectului de renovare a drumului local TaracliaCeadîr-Lunga. O comisie de recepţie a evaluat în această săptămînă traseul şi a constatat calitatea lucrărilor efectuate.

Proiectul a prevăzut renovarea în variantă albă a unui tronson de circa 14 km care leagă cele două localităţi.

Comisia de recepţie a decis că traseul poate fi dat în exploatare, dar a solicitat unele remedieri ale lucrărilor executate. Astfel, urmează ca antreprenorul general să aducă în conformitate cu proiectul declivitatea acostamentelor şi să consolideze cu beton semnele de circulaţie rutieră.

Potrivit ADR Sud, în urma implementării proiectului au fost îmbunătăţite condiţiile de transportare a pasagerilor din cele două centre raionale. Totodată, se va reduce durata de deplasare, fapt important în special pentru serviciile medicinii de urgenţă, pompieri, poliţie etc.

Reparaţia drumului Taraclia – Ceadîr-Lunga a fost finanţată din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională care a alocat în acest scop peste 44 de milioane de lei.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

drum , reparatie , proiect

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1754
Populația:
2936 locuitori

Molovata este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Molovata este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Dubăsari și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2936 de oameni. Satul Molovata a fost menționat documentar în anul 1754.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.