11 october 2011, 12:23 views 5001
11 october 2011, 12:23 views 5001

Expoziţia realizărilor agricole din Ciadîr-Lunga

În Ceadîr-Lunga, în ziua de Sf. Dumitru – găgăuzii marchează sărbătoarea naţională "Kasîm". În această zi a fost  organizată prima Expoziţie a  realizărilor în domeniul creșterii animalelor. La acest eveniment au luat parte agricultorii din autonomie, dar și din raioanele vecine.

În cadrul sărbătorii  în paralel a avut loc şi un mini-turneu în 3 categorii de  greutate. Participanţii - luptători din satele Copciac, Beșghioz, oraşele Ciadîr-Lunga şi Comrat. Marele premiu – un berbec viu a fost căștigat de  luptătorul din capitala autonomiei Alexandr Romanov.

Conform rezultatelor examinării animalelor realizată de o comisie specială au fost determinați cîştigătorii în 11 categorii. Premiul special – cupa şi premiul bănesc de 2500 lei a revenit întreprinderii de stat de creştere a cailor „At-Prolin” din Ceadîr-Lunga. Pentru dezvoltarea şi revigorarea tradiţiilor vechi găgăuze, astfel de activităţi ar trebui să devină tradiţionale.

Sursa: canalregional.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1679
Populația:
1075 locuitori

Horodişte este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Horodişte este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Horodişte este situat la o distanţă de 16 km de oraşul Donduşeni şi la 252 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1075 de oameni. Prima atestare documentară a satului Horodişte datează din anul 1679.  

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.