17 january 2015, 16:25 views 11413
La Hînceşti a fost reluată restaurarea Complexului „Manuc-Bey”
Photo: moldpres.md
17 january 2015, 16:25 views 11413

La Hînceşti a fost reluată restaurarea Complexului „Manuc-Bey”

Agenţia de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) a reluat după vacanţa de sărbători lucrările de restaurare a Conacului Manuc-Bey şi a locaţiei geto-dacice din satul Stolniceni, raionul Hînceşti. Odată cu finalizarea acestora va fi deschis traseul turistic Vama Veche-Lăpuşna, transmite MOLDPRES.

La ora actuală, sînt desfăşurate lucrările de reconstrucţie a Casei contesei Ioniţă Iamandi şi a Casei vechilului. Totodată, este prevăzută restaurarea trecerilor subterane de la Conacul Manuc-Bey și amenajarea acestora cu expoziții.

La finalizarea proiectului vor fi amenajate zece hectare de teritoriu al Complexului „Manuc-Bey", două hectare de teritoriu al locației geto-dacice din s. Stolniceni, fiind construiţi doi kilometri de drum de acces.

ADR Centru a început implementarea acestui proiect în noiembrie 2013, planificat să fie terminat la sfîrșitul anului curent. Costul lucrărilor este de aproximativ 23 milioane de lei, bani alocați din Fondul Național de Dezvoltare Regională.

Source: moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
473 locuitori

Sîrbeşti este un sat din cadrul comunei Ciutuleşti, raionul Floreşti. Satul Sîrbești este situat la o distanță de 15 km de orașul Florești și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 473 de oameni. Prima atestare documentară a satului Sîrbești datează din anul 1786.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.