05 august 2013, 12:40 Folk music views 10244
05 august 2013, 12:40 Folk music views 10244

La Cahul a început sezonul Horelor


Foto: tv7.md

În duminica de Paşti, la Cahul a început sezonul Horelor. Este o frumoasă tradiţie de zeci de ani, care adună locuitori şi oaspeţi ai oraşului, amatori ai dansului şi cîntecului popular.

Sezonul Horelor la Cahul începe la Paşti şi se încheie în ziua Hramului oraşului, la 21 noiembrie, cînd creştinii ortodocşi îi sărbătoresc pe Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil. Tradiţional, în fiecare duminică, la ora 20.00, cei pasionaţi de cel mai popular dans naţional se adună în Piaţa Horelor din centrul oraşului, relatează tv7.md.

În serile de duminică, Piaţa Horelor din Cahul este nu numai un teren pentru dansatori, ci şi un platou pentru cele mai cunoscute şi îndrăgite colective artistice din raion, care au un frumos prilej să prezinte publicului din tezaurul folcloric local.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1597
Populația:
1077 locuitori

Petreni este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Petreni și Popeștii Noi. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Drochia și la 165 km de Chișinău La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1077 de oameni. Satul Petreni a fost menționat documentar în anul 1597.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.