15 september 2011, 16:34 views 5260
15 september 2011, 16:34 views 5260

Consumînd fructe şi legume, ajungi personaj de poveste

Circa 20 de voluntari ai Centrului Prietenos Tinerilor ,,Salve” din oraşul Edineţ s-au antrenat într-o campanie de încurajare a consumului de fructe şi legume în rîndul copiilor de la patru la doisprezece ani. ,,Eroii din poveste mănîncă fructe şi legume,, - acest motto a stat la baza acţiunii de sensibilizare a micuţilor. Pentru a fi mai convingători, voluntarii s-au deghizat în personaje de basm.

Voluntarii costumaţi au distribuit foi cu imaginea mai multor personaje din poveşti bine-cunoscute, pe care copiii urmează să le coloreze. Imaginile eroilor din basme au fost însoţite de expresii şi poezii despre importanţa consumului fructelor şi legumelor.

Măsura cultural-educativă i-a surprins plăcut atît pe copii, cît şi pe părinţii acestora.

Activitatea este parte a Campaniei Naţionale de Promovare a Sănătăţii. În cadrul acesteia 180 de copii s-au ales cu daruri şi au fost incurajaţi să consume fructe şi legume autohtone.

 

Sursa: canalregional.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1869
Populația:
9000 locuitori

Pervomaisc este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Slobozia și la 100 km de Chișinău. Populaţia satului Pervomaisc alcătuia 9000 de oameni în anul 2010. Satul Pervomaisc a fost menționat documentar în anul 1869 cu denumirea Cuciurgan.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.