10 june 2023, 11:00 views 2307
Cursa pentru Primăria capitalei: Cîți candidați și-au depus dosarele
10 june 2023, 11:00 views 2307

Cursa pentru Primăria capitalei: Cîți candidați și-au depus dosarele

La aproape două săptămîni de la startul campaniei de înregistrare a candidaților pentru funcția de primar al capitalei, 20 de pretendenți au depus deja dosarele.

Dintre aceștia, 12 au fost confirmați de consiliul electoral de circumscripție Chișinău.

Consiliul electoral de circumscripție Chișinău a înregistrat pînă astăzi 12 candidați la funcția de primar de Chișinău. Aceștia sînt, în ordinea în care vor figura în buletinele de vot: Primul va fi candidatul Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, transmite Noi.md cu referire la radiomoldova.md.

Acesta este urmat de Ruslan Codreanu, candidatul Blocului electoral cu același nume. Constantin Butucel din partea partidului Acasă Construim Europa, Ion Ștefăniță de la Partidul Mișcarea Respect pentru Moldova, Diana Caraman - Partidul Comuniștilor, Lilian Carp, de la Partidul Acțiune și Solidaritate, Anatol Usatîi, Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Vadim Brînzaniuc de la Partidul Social Democrat European. Coaliția pentru Unitate și Bunăstare l-a propus pe Ion Bulgac. Partidul Socialiștilor este reprezentat de Adrian Albu, iar Congresul Civic de Mihail Poleanschi. Victor Chironda este candidatul susținut de Partidul Platforma Demnitate și Adevăr.

Autoritatea electorală urmează să se pronunțe și în privința altor opt candidați care au depus dosarele pînă în prezent. Este vorba de Oleg Burlacu, din partea Partidului Liberal Democrat, Vasile Bolea, candidatul Partidului Renaștere, Roman Mihăieș - Partidul Național Liberal.

Și actualul primar al municipiului Chișinău, Ion Ceban a depus săptămîna trecută actele pentru înregistrarea sa în calitate de candidat pentru un nou mandat, din partea Partidului Mișcarea Alternativa Națională.

Partidul Național Moldovenesc l-a desemnat pe Dragoș Galbur, iar formațiunea Patrioții Moldovei, pe Alla Popova. Din partea Partidului Verde Ecologist, la funcția de edil al capitalei candidează Anatolie Prohnițchi.

A mai depus dosarul de participare la alegerile locale generale candidata Partidului Politic „Șansă”, Cristina Vulpe.

Menționăm că dosarele de înregistrare pot fi depuse pînă la data de 6 octombrie, inclusiv.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
107 locuitori

Soroca este un sat din cadrul comunei Iabloana, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Glodeni și la 169 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 107 oameni. Satul Soroca a fost înființat în anul 1912.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.