26 july 2023, 15:00 views 1452
Cum poți să-ți înregistrezi copilul la o grădiniță din capitală
26 july 2023, 15:00 views 1452

Cum poți să-ți înregistrezi copilul la o grădiniță din capitală

Înregistrarea copiilor la grădiniță se desfășoară pe parcursul întregului an calendaristic, accesînd site-ul www.egradinita.mdGrădinița se selectează conform domiciliului părintelui, prioritate avînd copiii din district.

Părinții care nu au viza de reședință în districtul respectiv, pot prezenta unul din actele care confirmă locul de şedere în districtul şcolar:

  • Contract de chirie;
  • Contract de investiţii;
  • Certificat de componenţă al familiei, eliberat de Preşedintele asociaţiei locatarilor;
  • Certificat de componenţă al familie eliberat de SEL;
  • Certificat de la Poliţie.

Înmatricularea copiilor în grupe se efectuează în două etape de bază:

1) 01.05-30.06 a fiecărui an – conform districtului;

2) 01.08-31.08 a fiecărui an – în baza locurilor libere.

Directorii instituțiilor de educație timpurie procesează, periodic cererile de înscriere online în instituţie. După depunerea cererii online, solicitanţii care au statutul „Înregistrat”, primesc răspunsul de la Comisia de evidenţă, înmatriculare şi transfer a copiilor a instituției preșcolare.

În acest caz părinții se pot apropia la Comisia de specialitate a instituției preșcolare, cu cererea și pachetul de acte în zilele de marți și vineri, între orele 13:00 – 15:00.

Primăria municipiului Chișinău confirmă interzicerea alcătuirii oricăror liste de reînscrieri, organizate în afara înscrierii în baza platformei online sau iniţierea oricăror proceduri care încalcă prevederile Regulamentului de evidenţă, înmatriculare şi transfer a copiilor cu vîrsta de 0-6/7 ani în instituţiile publice de educaţie timpurie de tip general – grădiniţe din oraşul Chişinău.

Totodată, se interzice categoric instituirea unei taxe, pentru a realiza înmatricularea copiilor în grădiniţe.

Source: noi.md

Keywords:

copii , grădiniţa , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906
Populația:
601 locuitori

Făgădău este un sat din cadrul comunei Ciolacu Nou, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Fălești și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 601 locuitori. Satul Făgădău a fost menționat documentar în anul 1906.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.