16 august 2022, 12:30 views 1104
Fiat lux! Bezna din sectorul Ciocana al capitalei a dispărut
16 august 2022, 12:30 views 1104

Fiat lux! Bezna din sectorul Ciocana al capitalei a dispărut

Locuitorii sectorului Ciocana al capitalei, timp de o săptămînă și jumătate, și-au testat abilitățile de a merge prin întuneric, după ce străzile principale, dar și ogrăzile blocurilor în care locuiesc au rămas fără lumină. De vină ar fi ploile abundente de la începutul acestei luni, afirmă pretura sectorului Ciocana, solicitată de Noi.md.

Cîteva mesaje au ajuns și pe adresa redacției noastre prin care oamenii se plîng că sînt nevoiți să rămînă în case, odată ce afară se înnoptează, pentru că bezna le face dificilă deplasarea în locurile în care au nevoie să ajungă.

Solicitați de Noi.md, reprezentanții preturii Ciocana spun că problema a fost remediată, iar acum atît ogrăzile blocurilor, cît și străzile principale abundă în lumină.

„Ieri, dispeceratul central a conectat sistemul de iluminat stradal. Din cauza intemperiei, au fost distruse liniile care conectau energia electrică municipală. Totul s-a restabilit. Lumina a fost deconectată pe timp de noapte, pentru că aveau loc lucrări. Au fost restabilite cablurile de tensiune”, a declarat secretarul interimar al preturii Ciocana, Veceslav Ouș.

 

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1618
Populația:
2655 locuitori

Slobozia-Duşca este un sat şi comună din raionul Criuleni. Slobozia-Duşca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Criuleni și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2655 de oameni. Satul Slobozia-Duşca a fost menționat documentar în anul 1618 cu denumirea Caliceni.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.