27 december 2021, 15:30 views 2469
Chișinăul este pregătit pentru un eventual nou val de COVID-19
27 december 2021, 15:30 views 2469

Chișinăul este pregătit pentru un eventual nou val de COVID-19

Direcția generală asistență socială și sănătate a Consiliului Municipal Chișinău este pregătită să facă față unui eventual nou val de COVID-19, transmite MOLDPRES.

Șeful interimar al direcției sus-numite, Boris Gîlcă, a declarat în ședința on-line de astăzi a serviciilor primăriei că „spațiile medicale din municipiu sînt pregătite și securizate să facă față unui eventual nou val de COVID-19".

Potrivit lui Gîlcă, relaxarea situației pandemice permite efectuarea unei evaluări comune, a municipalității Chișinău și Ministerului Sănătății, a nevoilor pentru un eventual nou val pandemic. "Reducerea numărului de infecții cu coronavirus ne oferă posibilitatea de a ne consolida în fața unui eventual nou val de coronavirus. Am propus Ministerului Sănătății o evaluare comună a necesităților", a spus el.

Sursa citată a menționat că municipiul Chișinău rămîne în cod galben de alertă în sănătate, în instituțiile spitalicești municipale sînt internați 265 de pacienți, dintre care 30 în stare foarte gravă."În tratament la domiciliu cu forme ușoare de coronavirus se află 860 de pacienți", a specificat oficialul.

De la începutul pandemiei, peste 137 de mii de chișinăuieni s-au infectat cu COVID-19, dintre aceștia 2 773 au pierdut lupta cu boala.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

Chisinau , coronavirus

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1568
Populația:
3401 locuitori

Geamăna este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Batîc și Geamăna. Satul Geamăna se află la distanța de 12 km de orașul Anenii Noi și la 32 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3 401 oameni. Satul Geamăna a fost atestat documentar în anul 1568.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.