02 june 2013, 14:01 views 9227
02 june 2013, 14:01 views 9227

Climenco, huiduit pentru că taie arbori

Mai mulţi locatari de pe strada Calea Ieşilor din sectorul Buiucani al Capitalei au manifestat împotriva tăierii arborilor, în locul cărora urmează a fi construit un bloc cu centru cultural la parter. Cel care început defrişarea este fostul consilier municipal, în prezent om de afaceri, Valeri Klimenco, transmite UNIMEDIA cu referire la JurnalTV.

Potrivit sursei citate, conflictul dintre agentul economic şi locatarii din sectorul Buiucani a început încă din primăvara anului trecut. Oamenii spun că lucrările sînt ilegale şi că vor ieşi la protest ori de cîte ori va fi nevoie pentru a nu admite demararea lucrărilor de construcţie.

Klimenco a fost huiduit de locuitorii din zonă, care îl acuză că le distruge parcul. Potrivit responsabililor de la Primărie, Klimenco are dreptul să pregătească terenul pentru lucrări, chiar dacă încă nu a obţinut autorizaţie de construcţie. Procesul de defrişare a fost monitorizat de mai mulţi poliţişti, care după ce au văzut autorizaţia, au constat că lucrările decurg legal.

Lucrările ar fi trebuit începute acum cîteva luni, dar locatarii din zonă au organizat mai multe proteste. Anterior, ei au dărîmat forţat gardul din preajma construcţiei, iar lucrările au fost suspendate pentru o expertiză a documentelor. Pînă în prezent, autorizaţia de construcţie nu a fost reconfirmată.

Keywords:

localitati , Chisinau , natura

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1777
Populația:
476 locuitori

Frumuşica este un sat din cadrul comunei Călugăr, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Fălești și la 134 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 476 de oameni. Satul Frumuşica a fost menționat documentar în anul 1777.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.