29 march 2021, 15:10 views 2918
Cînd începe prima etapă de înscriere a copiilor în clasa 1
29 march 2021, 15:10 views 2918

Cînd începe prima etapă de înscriere a copiilor în clasa 1

În acest an, în municipiul Chișinău, înscrierea copiilor în clasa I-a va avea loc în două etape: de la 1 aprilie pînă 11 iunie și de la 14 iunie pînă la sfîrșitul lunii august.

Este necesară completarea cererii de înscriere după modelul ataşat pe platforma E-şcoala, la care se anexează copia buletinului de identitate a unui părinte și copia certificatului de naștere a copilului. Informaţia a fost precizată, la şedinţa online de la Primărie, de către şeful interimar al Direcției educație, tineret şi sport din municipiul Chişinău, Andrei Pavaloi, transmite IPN.

„Chişinăul este unica structură teritorială care face înscrierea pe platforma electronică E-şcoala. Aceasta va fi accesibilă pentru părinţi de la 1 aprilie. Copiii înscrişi pot fi cei care la 1 septembrie împlinesc şapte ani. Copiii sînt înscrişi conform vizei de reşedinţă", a spus responsabilul.

Înscrierea se va face în 122 de instituţii şcolare. Numărul aproximativ de copii planificaţi este de 9156, în 340 de clase. Anul trecut au fost înscrişi în clasa I-a 8798 de copii.

Source: www.ipn.md

Keywords:

Chisinau , scoala , înregistrare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
5010 locuitori

Bardar este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Bardar este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ialoveni și la 25 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5010 oameni. Satul Bardar a fost menționat documentar în anul 1443.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.